Radiosarja oikeudenmukaisuuden historiasta

Monet vetoavat nykyään oikeudenmukaisuuteen, mutta mitä sillä tarkoitetaan? Millainen on oikeudenmukaisuuden historia? Käsitykset oikeasta ja väärästä ovat rakentuneet pitkän ajan kuluessa. Muusikko Matti Johannes Koivu käsittelee Oikeudenmukaisuuden historia -radiosarjassaan Suomessa eri aikakausina vallinneita käsityksiä oikeudenmukaisuudesta.

YLE radio 1:ssä kesällä 2018 kuultu ohjelmasarja pureutuu siihen, miten käsitys oikeasta ja väärästä sekä kokemus yhteiskunnallisesta osallistumisesta syntyvät. Sarjassa kuljetaan noin sadan vuoden matka sääty-yhteiskunnasta aina tähän päivään saakka.

Ohjelmassa työväen ja tilattoman väestön historialla on suuri osuus. Samat ongelmat, jotka maaseudun tilaton väestö kohtasi 1800-luvun lopussa ovat jälleen nostamassa päätään. Kasvavat tuloerot ja epävarmat työmarkkinat ovat taas todellisuutta. Ohjelmassa tutkitaan työväen ja tilattoman väestön identiteettiä ja sen muutosta. Sitä, kuinka luokkayhteiskunta syntyi ja katosi, ja sitä kuinka se taas syntyy uudestaan. Kantavana teemana on, miten oikeudenmukaisuus motivoi kansalaisyhteiskunnan toimintaa vuonna 2018.

Oikeudenmukaisuuden historia on kuunneltavissa YLE Areenassa. Riihi säätiö on tukenut ohjelman syntymistä.

2018-12-21T12:21:04+00:0021.12.2018|