Riihi säätiö myönsi apurahoja

Riihi säätiö on myöntänyt avustuksia ja apurahoja vuodelle 2018 yhteensä 252 000 euroa. Määrä on yli kaksi kertaa aiempaa suurempi, sillä vuonna 2017 säätiö myönsi avustuksia ja apurahoja kaikkiaan 109 000 euroa. Avustusta sai puolet hakijoista, yhteensä 25 henkilöä tai työryhmää.

Avustusta saivat muun muassa oikeudenmukaisuuden historiaa käsittelevä radiosarja, työväenkulttuuria ruotsinsuomalaisissa siirtolaisyhteisöissä selvittävä tutkimusprojekti sekä nuoria teatterintekijöitä esiin tuova hanke.

Säätiö myöntää avustuksia ja apurahoja tavoitteitaan tukevaan toimintaan. Yhteisöille suunnatut avustukset voivat olla kertaluontoisia hankeavustuksia, kumppanuusavustuksia tai toiminta-avustuksia. Apurahoja säätiö jakaa yksityisille henkilöille tai henkilöryhmille. Apurahat ovat kertaluonteisia yhteen tiettyyn hankkeeseen, esimerkiksi tutkimushankkeeseen.

Säätiö jakaa avustuksia kaksi kertaa vuodessa. Maaliskuun loppuun mennessä jätetyt hakemukset käsitellään touko-kesäkuun aikana ja syyskuun loppuun mennessä jätetyt marras-joulukuun aikana. Riihi säätiön apurahoja voi hakea vuosittain elokuussa Kansan Sivistysrahaston kautta.

2018-12-14T21:08:29+00:0014.12.2018|