Työväenlauluportaali taltioi musiikkiperinnettä

Työväenlauluperinteeseen ja kantaa ottavaan lauluun perustuva Työväenlaulu.fi-portaali on koonnut yhteen ainutlaatuisen verkoston suomalaisia kantaa ottavan laulun ammattilaisia jakamaan osaamistaan. Portaali tarjoaa tietoa työväenmusiikista alan harrastajille ja suurelle yleisölle.

Se kokoaa piiriinsä ihmisiä ja lauluja, jotka ovat vähäosaisten puolella sekä ottavat kantaa demokratian, tasa-arvon, rauhan, suvaitsevaisuuden ja kestävän kehityksen puolesta. Portaali kokoaa yhteen työväenmusiikin tekijät ja harrastajat sekä tilaisuuksien järjestäjät.

Portaalin yhteydessä on käynnistetty myös vanhojen kisällilaulujen keräys, jossa on taltioitu jälkipolville jo yli 1 500 sanoitusta. Keväällä 2017 julkistettu portaali on osa Työväenkulttuuri talteen ja eläväksi -hanketta. Riihi säätiö on tukenut portaalin kehittämistä.

 

2019-03-11T13:34:09+00:0011.03.2019|