Nuori näyttämö -hanke ehkäisee nuorten syrjäytymistä

Nuori Näyttämö on laaja, nuoret ja teatterialan ammattilaiset yhdistävä verkosto, jonka tavoitteena on saada uusia näytelmätekstejä nuorten esitettäväksi ja luoda ammattiteattereiden yleisötyöhön tuoreita käyntäntöjä nuorten kohtaamiseen.

Teatteria tekemällä voidaan vähentää nuorten elämän siirtymävaiheisiin liittyvää yksinäisyyttä ja syrjäytymistä vahvistamalla heidän sosiaalista kompetenssiaan. Hankkeeseen osallistuvat 13–19-vuotiaat nuoret voivat harjoitella osallisuuttaan ja ilmaisukykyään pedagogisesti ohjatussa prosessissa. Alan ammattilaisten ohjaamat nuoret oppivat ottamaan paikkansa ryhmässä ja yhteisössä.

Nuori Näyttämö -hankkeen valtakunnallinen toteuttaja- ja tuottajataho on Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. Riihi säätiö on tukenut hanketta.

 

2019-03-11T13:36:18+00:0011.03.2019|