Työväen Musiikkitapahtuma täytti 50 vuotta juhlien Valkeakoskella

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Työväen Musiikkitapahtuman 50v-juhlavuoden tapahtuma päästiin järjestämään UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon tutussa miljöössä kanavan rannalla. Tämä oli työvoitto tapahtuman tekijöille ja koko kaupungille. Pitkä odotus palkitaan ja tehtaan pilli soi taas!

Työväen Musiikkitapahtumassa kuultiin musiikkia, josta työväki pitää. Suosikkiartistien lisäksi laulettiin vanhoja työväenlauluja sekä uusia kantaaottavia lauluja.

Monipuolisen musiikkikattauksen lisäksi taphatumassa oli tilaa myös muulle taiteelle ja kulttuurille sekä keskustelulle. Tapahtuman keskustelutilaisuuksissa kuultiin puheenvuoroja esimerkiksi siitä, miten media kohtelee työntekijöitä tai miten työelämää tulisi kehittää.

Työväelle sananvapaus on aina ollut tärkeää, kun on taisteltu työväen oikeuksista. On päästy puhumaan oikeuksista, nostamaan esiin epäoikeudenmukaisuuksia, esittämään toivomuksia sekä keskustelemaan.

Työväen Musiikkitapahtumassa nähtiin esityksiä useilla eri lavoilla, jotka on nimetty yhteistyökumppaneiden ja tukijoiden mukaan. Yksi näistä on Riihi säätiön tuella toteutettu Sananvapauden lava, jossa tarjottiin monipuolista ohjelmaa neljän päivän ajan mn. tapahtuman avajaiset, 50-vuotisjuhlakonsertti sekä tapahtuman perinteeksi muodostuneet yöyhteislaulut.

Tapahtuman artisteista Jori Otsa & Mah´Orkka, Antti Autio sekä Club for Five -yhtyeestä tuttu Juha Viitala esiintyivät Sananvapauden lavalla. Festivaalille on perinteisesti tärkeää, että jokainen voi tilanteestaan ja taustastaan riippumatta osallistua tapahtumaan, joten juuri siksi Sananvapauden lavan ohjelma pidettiin yleisölle maksuttomana.

Lisätietoja tapahtumasta: www.valmu.com

Valmu ry:n toiminnanjohtaja Marianne Haapoja Sananvapauden lavalla.

Riihi säätiö oli yksi tapahtuman tukijoista. Yleisö odottaa päälavan esiintyjää perjantaina.

Sananvapauden lavalla avattiin tapahtuma sekä kuultiin useita esityksiä neljän päivän aikana.

2022-07-31T15:15:35+00:0031.07.2022|