International Helsinki Letterheads 2022 Meet – kansainvälinen kylttimaalaustapahtuma

Arctic Pinheads Ry järjesti International Helsinki Letterheads Meet -tapahtuman ensimmäistä kertaa Suomessa 25.-29.5.2022. Paikkana Helsingin Kaapelitehdas, Ruoholahdessa.

Helsinki Letterheads oli kansainvälinen sivellitekstauksen, kylttimaalauksen, kirjainsuunnittelun ja kultauksen seminaari. Tämä on vuoden päätapahtuma Euroopassa, jonka tarkoituksena oli jakaa kylttimaalaukseen liittyviä tietoja ja tekniikoita eteenpäin asiasta kiinnostuneille.

Helsinki Letterheadsin osallistujista noin 30% tuli Suomesta ja loput saapuivat peräti 17 eri maasta. Tapahtuman ehdottomasti tärkein asia oli tiedon ja taidon jakaminen. Paikalla oli erittäin kokeneita kylttimaalareita, vasta aloittaneita sekä kaikkea tältä väliltä. Osallistujina oli runsaat 60 maalaria, parisenkymmentä ohjaajaa kumppaneineen, sekä henkilökunta, jolloin meitä oli kaikkiaan noin sata henkeä. Tapahtuma keräsi paljon kiitosta ja herätti runsaasti positiivista huomiota eri puolilla maailmaa.

Helsinki Letterheadsissa järjestettiin myös hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa kaupattiin paikanpäällä maalattuja, sekä veiraiden mukanaan tuomian kylttejä. Huutokaupan tuloksesta lahjoitettiin suunnitelman mukaisesti suurin osa eli 3 900 euroa hyväntekeväisyyteen We4You -järjestölle (www.we4you.fi), joka tukee suomalaisia nuoria.

Alun alkujaan tapahtuma piti järjestää jo helmikuussa 2021, mutta sitä jouduttiin siirtämään koronan vuoksi kahteen otteeseen. Kokonaisuus ylitti järjestäjien odotukset  ja oli menestys monella mittarilla mitattuna.

Tapahtuma järjestettiin kokonaan talkoovoimin ja avustusten tuella. Siitä iso kiitos kuuluu Riihi Säätiölle! Olemme kiitollisia, että olitte osana järjestämässä tätä. Mitään vastaavaa ei ole ennen Suomessa nähty ja uskomme, että tämä avaa uusia ovia maassamme käsityöalojen saralla

Seuraavaksi Arctic Pinheads Ry jatkaa omalta osaltaa kylttimaalauksen opettamista maassamme erinäisissä työryhmissä ja tapahtumissa. Suunnitelmissa on saada ensi kevääksi Yhdysvalloista alan konkari vetämään kurssi Helsinkin ja siinä välissä yhdistys järjestää pienempiä kokoontumisia omille jäsenilleen ja muille asiasta kiinnostuneille.

teksti: Petri Tuovinen, Artic Pinheads Ry

2022-10-12T06:54:57+00:0012.10.2022|